Skip to content
Oppskrifter

Grillet pizza med marinert kyllingbryst og 3 oster

Tilbake til alle oppskrifter
  • Sesong
    Sommer
  • Forberedelse
    1 time
  • Vanskelighet
    Lett
  • Porsjoner
    4

Pizzadeig:

  • 3 ½ dl vann
  • ½ pk fersk gjær
  • ca. 9 dl pizzamel
  • 1 ts salt
  • ½ dl nøytral matolje
  • ½ ts kvernet sort pepper

Marinert kylling:

  • 2 stk Lovise kyllingbryst, delt i tynne strimler

Marinade:

  • ½ dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss frisk oregano, finhakket
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • ½ ts kvernet sort pepper

Fyll:

  • 200 g Philadelfia, eller annen kremost
  • Ca. 150 g revet gulost
  • 100 g blåmuggost
  • 1 rødløk, i tynne skiver
  • 12 cherrytomater, delt i to
  • 1 ss frisk oregano
  • Frisk ruccula

Pizza kan man variere i det uendelige og alle har gjerne sin favoritt. Her er vår variant, en grillet pizza med marinert kyllingbryst, tre oster, søte cherrytomater, rødløk og frisk oregano.

Slik gjør du det:

  1. Del kyllingbryst i tynne strimler. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, hell det i en tett pose, tilsett kylling, bland godt og la det marinere minst 30 minutter.
  2. Pizzadeig: Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, mel, salt og kvernet pepper. Elt deigen godt sammen til deigen slipper bollen. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndklede og hev til dobbel størrelse på et lunt sted.
  3. Ha pizzadeigen på en godt melet benkeplate, del den i fire like emner (eller flere om du vil lage mindre pizzaer) og trill ut til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. La emnene hvile 10-20 minutter.
  4. Stek kyllingkjøttet på sterk varme i litt olje det er gjennomstekt.
  5. Kjevle deigen ut til tynne runde bunner, legg på varm grill og forstek bunnene litt på begge sider.
  6. Smør et tynt lag med kremost over bunnene, dryss over revet ost og små biter av blåmuggost. Fordel kyllingstrimler, tomater og løk over. Dryss over litt salt og frisk oregano.
  7. Legg pizzaen på middels varm grill, legg på lokk og stek til osten er smeltet og litt gyllen. Dryss gjerne over litt frisk oregano og server med ruccula.

 

Tips:

Ønsker du å steke pizza i ovn, trenger man ikke å forsteke bunnene. Legg de kjevlede bunnene på et lett melet stekebrett eller på bakepapir.

Stek ved 250 °C, på midterste rille til osten har smeltet og er litt gyllen.