Skip to content
Oppskrifter

Ovnsbakt kylling

Tilbake til alle oppskrifter
  • Sesong
    Vår
  • Forberedelse
    1 time og 20 minutter
  • Vanskelighet
    Medium
  • Porsjoner
    4

Dette trenger du:

  • Hel kylling fra Lovise
  • 1 ss malt fenikkelfrø
  • 1 ss smør, temperert
  • salt og pepper

Enkel og god middag

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Gni temperert smør over kyllingen
  3. Krydre med salt, pepper og fenikkel
  4. Bak kyllingen i ovn i ca. 45-60 minutter 
  5. Når den er ferdig - la den hvile 15 minutter på benken

Tips:

Kyllingen er kjempegod med grillet hjertesalat og Caesar-dipp. Slik lager du dippen:

  1. Kjør egg, hvitløk, sennep, eddik i blender
  2. Spe inn olje til tykk konsistens
  3. Smak til med salt
  4. Tilsett parmesan og litt vann for tynnere konsistens.

Del salaten i to og ha over litt olje. Grill salaten i panne på sterk varme til god gyllen farge. Strø på salt, pepper og riv over litt zest av sitron.

Drypp cæsar saus over, og server kyllingen ved siden av.

Lovise kylling med dyrevelferd i fokus

De saktevoksende Lovise-kyllingene lever godt i ca. 60 dager med har god plass og tilgang på forskjellige aktiviteter i huset. Kyllingene kan gå ute i vinterhagen for å trekke frisk luft.

Les mer

Relatert produkt