Skip to content
Oppskrifter

Kyllingfocaccia med guacamole

Tilbake til alle oppskrifter
  • Sesong
    Vår
  • Forberedelse
    30 minutter
  • Vanskelighet
    Lett
  • Porsjoner
    4

Ingredienser:

  • 2 kyllingbryst fra Lovisekylling
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet sort pepper
  • 4 porsjonsbiter foccaccia
  • Smør eller olje til steking

Guacamole

  • 2 stk modne avokado
  • 1 ss sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss yoghurt naturell eller rømme
  • Salt og pepper

Fyll:

  • 4 never blandet salat (gjerne Crispi og ruccula)
  • 1 stor rødløk, i tynne skiver

Slik gjør du:

  1. Del kyllingbrystene på langs slik at du får fire like store biter. Krydre kjøttet med salt og pepper, stek det i en panne med smør eller olje, på høy varme til det er gyllent og gjennomstekt.
  2. Mos sammen alle ingrediensene til guacamole, smak til med sitron, salt og pepper.
  3. Del foccaccia i to, smør bunnene med guacamole, legg på salat og rødløk. Legg over lun kylling og så tilslutt lokket til foccacciaen. Server straks, gjerne med en båt lime og friske cherrytomater.

 

Tips:

Dersom du ønsker en guacamole med mer sting, bland inn litt finhakket chili og rødløk.