Skip to content
Oppskrifter

Marinert kyllingbryst med hjemmelaget søtpotetfries

Tilbake til alle oppskrifter
  • Sesong
    Sommer
  • Forberedelse
    40 minutter
  • Vanskelighet
    Lett
  • Porsjoner
    4

Dette trenger du:

  • ca. 600 g. Lovise kyllingbryst
  • Litt smør og olivenolje til steking

Hjemmelaget søtpotetfries:

  • 600 g søtpoteter, skrellet og delt i tynne staver
  • 2 ss maisenna
  • 1 -2 dl nøytral matolje
  • Litt salt

Salat:

  • 1 pose blandet salat
  • 2 -3 stilker grønnkål, forvellet uten stilk
  • 1 pk. sukkererter, i strimler
  • 1 grønt eple, i tynne skiver
  • 4 ss valnøtter
  • Litt valnøttolje (evt. olivenolje), salt og pepper

Saftig kylling og sprø søtpotet

Slik gjør du:

  1. Skrell og del søtpotet i lange smale staver. Legg dem i iskaldt vann. Etter minst 20 minutter heller du av vannet og tørker potetene godt med kjøkkenpapir.

  2. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Ha søtpotetene i en stor zip-pose (eller brødpose), ha i olje og maisenna. Rist godt så alle potetstengene blir dekket. Fordel stavene utover bakepapirkledd stekebrett. Dryss over litt salt og stek på midterste rille til potetene er møre i midten og sprø på utenpå. Dette tar ca. 20 minutter.

  3. Bland sammen ingrediensene til salat, drypp over litt valnøttolje og et lite dryss salt og pepper rett før servering.

  4. Stek kyllingfilet i varm panne med litt smør og olivenolje, til kjøttet er helt gjennomstekt.

Lovise kyllingbryst

er av ekstra god kvalitet og en fantastisk råvare som fortjener litt ekstra kjærlighet på kjøkkenet.

Relatert produkt