Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme.
- Krydre kyllinglårene med salt og pepper, stek i varm panne med smør og olivenolje, med kjøttsiden ned til den er gyllen. Snu låret og stek videre til skinnsiden er gyllen. Stek gjerne i to runder, slik at temperaturen i panna er god hele tiden.
- Legg kyllinglårene i en stor ildfast form (eller stekebrett) med hele mandelpoteter rundt. ‘
- Stek på midterste rille i 30-45 minutter, avhengig av hvor store kyllinglårene er. Det skal renne klar kjøttsaft ut dersom man stikker ett lite hull ved lårfestet.
Olivenpesto:
- Hakk oliven og gresskarkjerner litt grovt. Rør inn olivenolje, vend inn parmesan og smak til med sitron, salt og pepper.
- Fordel pesto over kyllinglårene når det er ca. 5 minutter igjen av steketiden (dersom du ikke bruker all pestoen smaker den godt ved siden av). La kjøttet hvile litt før servering.
- Ta potetene ut når de er møre. Del i to og stek i en panne med smør på middels sterk varme.
Server med små tomater og gjerne en frisk grønn salat.
Tips:
Gresskarkjerner kan fint erstattes med pinjekjerner, hasselnøtter, solsikkekjerner eller cashewnøtter.