Skip to content

Hvordan tilberede kyllingbryst fra Lovise?

Mange kvier seg for å steke kyllingbryst med skinn på, og det er ikke så rart om man ikke føler seg stødig på kyllingsteking. Hva kan gå galt? Mye. Skinnet kan svi seg og kylling kan bli tørr - ikke minst kan kjernen endre opp med å være rå. Men ta det med ro, vi har tipsene du trenger når du skal steke kyllingbryst. Alt du må gjøre er å følge denne oppskriften:

  • Finn frem en panne og varm den med smør eller andefett. Hvis du bruker smør, er et godt tips å tilsette litt olje. Da tåler nemlig smøret høyere varme over lenger tid.
  • For å få den gode smaken, kan du gjerne tilsette et fedd hvitløk og litt timian i pannen. Kvern salt og pepper over brystet.
  • Start med å steke kyllingbrystet med skinnsiden ned i stekepannen.

  • Når skinnsiden har fått en fin gyllen farge og skinnet er sprøtt, snur du brystet.
  • Stek så kyllingbrystet på kjøttsiden, og øs gjerne over fett fra pannen i jevne mellomrom.

  • Brystet er ferdig når du kan se hvit kjøtt mellom filet og bryst.
  • La kyllingbrystet hvile i 10 min. Da etterstekes det og du får et godt resultat.

Perfekt til middag

Kyllingbryst kan bli en vellykket middag hvis du bare steker det riktig - og finner det perfekte tilbehøret. Lei av bare "vanlig" potet? Prøv noe nytt!

Hva med potetpannekake der du river poteter på rivjern, presser de ned i stekepannen til de blir gylne og sprø? Eller parmesanpoteter der du blander potetbåtene med parmesan, olje og basilikum, og steker i ovnen?