Skip to content
Oppskrifter

Kylling satay med ananassalat

Tilbake til alle oppskrifter
  • Sesong
    Sommer
  • Forberedelse
  • Vanskelighet
    Lett
  • Porsjoner
    4

Ingredienser:

  • 4 Kyllinglår fra Lovise
  • Bambuspinner / grillspyd

Marinade

  • 1/2 ts Gurkemeie
  • 1/2 ts Malt koriander
  • 1/2 ts Malt spisskummen
  • 1/2 ts Chilipulver
  • 1/2 ts Søtt paprikapulver
  • 1 ts Flaksalt
  • 2 ss Limesaft
  • 4 ss Kokoskrem (øverste laget på kokosmelken)

Peanøttsaus:

  • 1 rød chili grovhakkes
  • 2 fedd hvitløk grovhakkes
  • 2 sitrongress (den hvite delen)
  • 1/2 gul løk grovhakkes
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1 ts chilipulver (eller etter smak)
  • ca 100 g peanøtter. Bruk peanøtter som er ristet og er mørke i fargen. Skyll av saltet før bruk.
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ts fiskesaus (kan sløyfes, men vurder å bruke det for det gir så god smak)
  • Kokosmelk (resten av boksen som du brukte i marinaden)

Ananassalat:

  • 1 hel søt ananas
  • 1 rød chili
  • frisk koriander
  • 1/2 lime, saften

Agurksalat:

  • 1 agurk
  • 1/2 chili
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1/2 dl eddik
  • jasminris

Slik gjør du:

Kyllingen:

Bein ut kyllinglårene slik jeg beskriver i teksten.

Marinaden:

Rør sammen marinaden og legg i kyllingbitene. Sørg for at alle kyllingbitene er dekket av marinaden. Du kan marinerer i en time eller natten over. Ingen problem. Det skal sies at kjøttet tjener på å få litt tid i marianden.

Når kyllingen er ferdigmarinert trer du bitene på små trespyd. Stek i en grillpanne eller på grillen til de er gjennomstekte, men ikke tørker ut.

NB: Trepinnene legger du i bløt en times tid før du skal grille slik at trepinnene ikke brenner opp når du legger dem på grillen.

Ananassalat:

Del ananasen i tykke skiver. Skrell den og fjern stammen. Grill skivene på grillen slik at du får fine grillstriper. Ta skivene av grillen og del dem i terninger. Bland med rød chili, koriander og litt limesaft.

Agurksalat:

Skjær remser av agurken med en mandolin eller grønnsaksskreller. Kok opp syltevæsken: vann, sukker og eddik. La kjøle ned og legg agurkstrimlene i laken en halvtimes tid. Bland med chili.

Peanøttsausen:

Kjør alt i en blender til en grov masse. Stek dette i litt nøytral olje i en panne i ca 5 minutter. Rør så det ikke brenner seg. Hell på resten av kokosmelken (fra boksen som du brukte til marinaden) i 3 omganger. La det tykne til mellom hver gang du heller på kokosmelk. La småkoke i 30 minutter mens du rører av og til. Tilsett 2 ss fiskesaus og limesaft etter smak. Pynt med frisk koriander.

Kok opp ris

og ha det i en beholder som holder på varmen slik at risen fremdeles er varm når du skal spise.

Grill kyllingspydene

til de er gjennomstekte. Server med en gang.

Denne oppskriften er fra Helles Kitchen, matblogger.