Skip to content

Vår historie

Vi i Gårdsand er spesialister på fjærfe, og det er vi som står bak satsingen på and i Norge. Vi har mye kunnskap, erfaring og lidenskap om fjærfeoppdrett, og vet at man ikke behøver å være fransk for å lykkes med andeoppdrett. Men, etter å ha lykkes med and, begynte vi å tenke enda større: Hvorfor ikke prøve oss på kylling også?

 

Vi ville tilby det norske folk ekte saktevoksende kylling!

I 2010 utvidet vi sortimentet med Lovise kylling av den saktevoksende rasen Ranger Gold, som fores opp i 60 dager til de får en vekt på ca. 2 kilo. Da har kyllingene fått vokse i et naturlig tempo til de saftige og smakfulle, med god kjøttstruktur. 

Hvorfor heter kyllingen Lovise?

Vår gründer og tidligere daglige leder, Aadne Søyland lot tankene fare til sin mor- Lovise Søyland. Lovise var en tøff, driftig og arbeidsom dame med masse tæl og bein i nesa. Lovise drev gården Lerstang i Re, der hvor vårt rugeri/klekkeri ligger den dag i dag. Så da var vi skjønt enige om at Lovise måtte være et meget passende navn til våre kyllinger, og vi er sikre på at de bærer navnet med ærefrykt og stolthet.

 

Vår visjon

Gårdsand skal være kongerikets foretrukne leverandør av spesialiteter!

Kløkt og kjærlighet

I den spede begynnelse var det fem bønder som var med på å starte dette eventyret, og hver har sin oppgave i produksjonskjeden. Flere produsenter har etter hvert blitt knyttet til.

Produksjonen foregår nå i moderne driftsbygninger med fokus på dyrenes velferd, hygiene og godt håndverk. Fòr, egg, kyllinger og ferdige slaktedyr undersøkes rutinemessig. At de er underlagt meget strenge kvalitetskrav er en selvfølge. Personlig nærhet, respekt for dyrene og gode rutiner gir et godt dyrehold. Kyllingene trives, er friske og fri for salmonella og medisiner.

Fòret er basert på egen fòrresept utviklet i samarbeid med forskningssenteret på Ås og er basert på lokale råvarer produsert på mølle i Vestfold, og ikke minst er det 100% soyafritt. Det har vært mange kokker og innkjøpere hjemme på gårdene for å se hvordan dyrene har det … og flere er velkommen!

Eget foredlingsanlegg

I august 2010 startet innkjøringen av et helt nytt, topp moderne foredlingsanlegg på Linnestad i Re kommune. Det er investert flerfoldige millioner i anlegget hvor det er lagt stor vekt på kvalitet, matsikkerhet og effektivitet. Det er garantert full sporbarhet! Bygget er lite men effektivt, og antall ansatte har økt fra én person til nesten seksti.  Det nye anlegget gir mulighet til å utnytte hele fuglen, og markedet er allerede blitt tilbudt flere nyheter. Og flere lanseringer er på vei!

Eget slakteri

I mars 2012 ble vårt eget slakteri en realitet. Gårdsand har fått status som Skandinavias eneste andeslakteri i en større skala. Vi slakter i dag ca 5000 ender og 15 000 kyllinger i uken. Dyrene har svært kort vei fra bonden til slakteriet. Resultatet er klart; bedre kvalitet på sluttprodukt og økt dyrevelferd.

Høy leveringsgrad

Gårdsand bestreber en leveringsgrad på minimum nittisju prosent. Mottoet er: når butikkene og kokkene trenger varer, må de få dem!