Kløkt og kjærlighet
I den spede begynnelse var det fem bønder som var med på å starte dette eventyret, og hver har sin oppgave i produksjonskjeden. Flere produsenter har etter hvert blitt knyttet til.
Produksjonen foregår nå i moderne driftsbygninger med fokus på dyrenes velferd, hygiene og godt håndverk. Fòr, egg, kyllinger og ferdige slaktedyr undersøkes rutinemessig. At de er underlagt meget strenge kvalitetskrav er en selvfølge. Personlig nærhet, respekt for dyrene og gode rutiner gir et godt dyrehold. Kyllingene trives, er friske og fri for salmonella og medisiner.
Fòret er basert på egen fòrresept utviklet i samarbeid med forskningssenteret på Ås og er basert på lokale råvarer produsert på mølle i Vestfold, og ikke minst er det 100% soyafritt. Det har vært mange kokker og innkjøpere hjemme på gårdene for å se hvordan dyrene har det … og flere er velkommen!
Eget foredlingsanlegg
I august 2010 startet innkjøringen av et helt nytt, topp moderne foredlingsanlegg på Linnestad i Re kommune. Det er investert flerfoldige millioner i anlegget hvor det er lagt stor vekt på kvalitet, matsikkerhet og effektivitet. Det er garantert full sporbarhet! Bygget er lite men effektivt, og antall ansatte har økt fra én person til nesten seksti. Det nye anlegget gir mulighet til å utnytte hele fuglen, og markedet er allerede blitt tilbudt flere nyheter. Og flere lanseringer er på vei!
Eget slakteri
I mars 2012 ble vårt eget slakteri en realitet. Gårdsand har fått status som Skandinavias eneste andeslakteri i en større skala. Vi slakter i dag ca 5000 ender og 15 000 kyllinger i uken. Dyrene har svært kort vei fra bonden til slakteriet. Resultatet er klart; bedre kvalitet på sluttprodukt og økt dyrevelferd.
Høy leveringsgrad
Gårdsand bestreber en leveringsgrad på minimum nittisju prosent. Mottoet er: når butikkene og kokkene trenger varer, må de få dem!